Moet je als online ondernemer technisch zijn?

In deze uitzending van de Corine van Zoelen podcast vertel ik over de overeenkomsten tussen (online) ondernemen en puppies.

Mijn hond Dushi is bevallen van 7 puppies. Een op zaterdagavond 13 april en de andere 6 op zondagochtend 14 april. Het is prachtig om te zien hoe de natuur zijn werk doet.
Door dit zo te observeren zag ik 9 overeenkomsten met het ondernemerschap.

Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Flexibiliteit: Net zoals bij de zorg voor pasgeboren puppy’s, is flexibiliteit essentieel in het ondernemerschap. Je moet snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden en bereid zijn om je aan te passen aan nieuwe situaties.
 2. Teamwork: Een goed team om je heen hebben is cruciaal, zowel bij het zorgen voor puppy’s als bij het runnen van een bedrijf. Samenwerking en ondersteuning zijn de sleutels tot succes.
 3. Verbondenheid met de natuur: Het is belangrijk om in contact te blijven met de natuur en haar processen te respecteren. Net zoals onze hond instinctief handelt bij de zorg voor haar puppy’s, kunnen we als ondernemers leren om te vertrouwen op onze intuïtie en in harmonie te werken met onze omgeving.
 4. Verantwoordelijkheid: Het nemen van verantwoordelijkheid voor je bedrijf en je acties is van vitaal belang. Als ondernemer ben jij de leider van je eigen onderneming, en het is aan jou om de koers uit te stippelen en verantwoordelijkheid te nemen voor de resultaten.
 5. Zorg en toewijding: Net zoals onze hond zich volledig wijdt aan de zorg voor haar puppy’s, is het belangrijk om dezelfde toewijding te tonen aan je bedrijf en jezelf. Door goed voor je bedrijf en voor jezelf te zorgen, kun je de beste resultaten behalen en succesvol zijn in alles wat je doet.
 6. Omgeving: ?In de werp kist mag het niet te heet of te koud zijn.
  De omgeving is belangrijk. Dit geldt ook voor ondernemers. Je wordt het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.
 7. Geduld: Zowel ondernemen als het opvoeden van puppy’s vereist geduld. Succes in beide gevallen komt vaak niet onmiddellijk, en het kan tijd kosten om resultaten te zien. Mbt het online ondernemen besteed je nu je tijd, en je omzet komt later. 
 8. Groei en ontwikkeling: Zowel ondernemingen als jonge honden ontwikkelen zich in de loop van de tijd. Ze hebben beide behoefte aan begeleiding en ondersteuning om te groeien en te gedijen. Je mag fouten maken. Het te goed willen doen, of perfectionisme belemmert je in je groei
 9. Communicatie: De puppies communiceren dmv piepjes als ze honger hebben. De moeder hond grijpt ze bij hun nekvel als ze weg kruipen.
  Communicatie is ook belangrijk bij ondernemen. Of het nu gaat om het communiceren van je visie aan je team of het begrijpen van de behoeften van je klanten. Maar ook hoe communiceer jij op social media, tijdens een webinar of een mailing. Kortom is je boodschap helder? En hoe breng je deze over?

Meer informatie over de Mastermind vind je op www.corinevanzoelen.n/mastermind

In het 2e pakket vind je een combinatiedeal van de mastermind en de workation. Deze is naar verhouding voordeliger. De workation is ook los te boeken. Meer informatie over de workation vind je op www.turkijeworkation.nl

Meer informatie over de online training hoe je een online programma / cursus ontwikkeld vind je op www.vanondernemernaaronlineondernemer.nl In het 2e pakket vind je ook een voordelige deal om mee te gaan met de workation. Uiteraard is de workation ook los te boeken. Meer informatie over de workation vind je op www.turkijeworkation.nl

In de podcast heb ik het over het Amsterdam Abundance Summit van Giovana Vega. Het interview met haar vind je via de shownotespagina 249

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast
Meld je aan via deze link  “Op de hoogte van de laatste podcast”
Je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast en blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

PAUWervrouwen Magazine
Onlangs is het PAUWervrouwen Magazine uitgekomen. DE fysieke Business glossy met nieuwe wereld ondernemers die de wereld mooier achter willen laten dan dat ze er op gekomen zijn. Het 112( ! )pagina’s dikke magazine is niet zomaar een magazine. Het heeft lessen uit mijn trainingen en geeft inspiratie om zelf een succesvol online bedrijf neer te zetten.

Tevens zijn er:
artikelen van experts,
Online ondernemers tips,
Uitleg over de chakra´s en bijbehorende godinnen en de invloed op je lichaam en geest met en chakra oefening.
Een diepte interview met Corine
Ondernemen vanuit Human Design
Jouw persoonlijke getal volgens de akara numerologie
Ondernemen vanuit Ayurvedisch oogpunt
De magie van de Bosnische piramides
6 pijlers voor meer verbinding
En columns over de adem, boekhouding en vrouwelijke energie.

EXTRA online pagina met:
GRATIS het online programma ‘Receiving the Day’ twv 55.
Het programma waarin je jouw ochtend ritueel ontdekt. Extra artikelen over Human Design, Akara numerologie, chakra recept en aanvullende video’s.
www.pauwervrouwenmagazine.nl

Gratis video´s voor je bedrijf en persoonlijke ontwikkeling:
15 online verdienmodellen https://corinevanzoelen.nl/15-online-verdienmodellen/
Plan je succesvolste jaar  https://corinevanzoelen.nl/plan-je-succesvolste-jaar/
Ebook over Chat GPT https://corinevanzoelen.nl/ebook-chatgpt/
Een online magazine over blauwprint. Een coachtool om je onderbewustzijn zichtbaar te maken in een zandbak. https://corinevanzoelen.nl/blauwprint-magazine/

Wil je ook online ondernemen?
Je eigen online programma/cursus op je eigen online platform/leeromgeving/academie ontwikkelen in 90 dagen?
Leren verkopen aan jouw doelgroep?
Meld je aan voor www.vanondernemernaaronlineondernemer.nl

Beluister de podcast direct op Spotify

Of via deze mediakanalen:

Leuk als je mijn podcasts deelt!

Wil je een seintje als ik weer een nieuwe podcast publiceer? Dat kan!

Meld je aan en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes en je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast op alle kanalen!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!