Moet je als online ondernemer technisch zijn?

Yes, ongelooflijk. Sinds 2018, toen nog velen nog nooit van een podcast hadden gehoord, ben ik begonnen met een podcast. Mijn dochter vond het altijd raar en dus voor “oude mensen” en is nu zelf fervent podcast luisteraar en verbaasd dat ik er al zo lang een heb.

Nu is aflevering 250 uit. Op deze speciale schrikkeldag, 29 februari. Om dat te vieren heb ik iets leuks voor je. Als je deze podcast deelt en mij tagt @corinevanzoelen dan maak je kans op het PAUWervrouwen Magazine

In deze uitzending van de Corine van Zoelen podcast  vertel ik meer over de mastermind die gaat starten op 16 april. 

 

 

Mastermind

Ik heb zelf in meerdere masterminds gezeten. Het prettige is dat een coach de mastermind leidt en het prettig is om de voortgang met iemand te bespreken want het is vaak eenzaam als ondernemer. Hierdoor leer je andere ondernemers kennen die je anders nooit ontmoet had. Krijg je een hechte band omdat je samen veel dingen hebt meegemaakt. Wat vaak tot jou als persoon aangaat.

De deelnemers van masterminds die ik zelf heb begeleid hebben nog steeds contact met elkaar en hebben een goede band. Worden ook klant van elkaar of er ontstaan samenwerkingen. Tevens zijn de livedagen ook altijd super leuk

Meer informatie vind je op www.corinevanzoelen.nl/mastermind

Wat is een mastermind?

Een mastermind is een concept dat werd geïntroduceerd door de auteur Napoleon Hill in zijn boek “Think and Grow Rich” uit 1937. Een mastermind verwijst naar een groep individuen die regelmatig samenkomen om elkaar te ondersteunen, te inspireren, te adviseren en van elkaar te leren met als doel persoonlijke en professionele groei te bevorderen.

In een mastermindgroep komen gelijkgestemden samen, vaak met verschillende achtergronden, vaardigheden en expertise, maar met een gemeenschappelijk doel of interessegebied.
Op 16 april start ik ook weer met een mastermind groep.
We delen hierin wekelijks onze doelen, uitdagingen en successen en bieden elkaar ondersteuning, feedback en begeleiding. Ik vind het belangrijk dat er vertrouwen, openheid en wederzijdse ondersteuning is.

Het voordeel van een mastermind is:

Gedeelde Kennis en Ervaring: Elk lid brengt unieke kennis en privé,- en werk ervaringen naar de groep. Door deze kennis te delen, kunnen leden van elkaar leren en groeien.

Accountability:
De groep is een ondersteunend netwerk waarin elke deelnemer verantwoordelijk wordt gehouden voor het stellen en behalen van zijn/haar eigen doelen. Dit verhoogt de motivatie en vermindert de kans op afleiding of uitstelgedrag.

Netwerkmogelijkheden: Door deel te nemen aan een mastermind groep krijgen ondernemers toegang tot elkaars netwerken, wat kan leiden tot waardevolle zakelijke connecties, samenwekingen en nieuwe kansen.

Persoonlijke Groei: De groep biedt een omgeving waarin leden worden aangemoedigd om zichzelf uit te dagen, hun vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als individuen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Jij bent je bedrijf zeg ik altijd. Dus als je als persoon groeit dan groeit je bedrijf met je mee.

Creatieve oplossingen: Het samenbrengen van verschillende perspectieven en denkstijlen kan leiden tot innovatieve en creatieve oplossingen voor uitdagingen waar je als individu wellicht niet aan had gedacht.

Ondersteuning en Feedback: Deelnemers van de mastermind fungeren als een klankbord voor elkaars ideeën, bieden feedback en ondersteunen elkaar bij het nemen van bepaalde beslissingen.

Toegang tot Hulpmiddelen en Middelen: Door samen te werken met andere ondernemers kunnen leden toegang krijgen tot gedeelde middelen, zoals educatieve materialen of tools.

Verhoogde Motivatie: Het delen van successen en uitdagingen binnen de groep kan de motivatie van de leden verhogen en hen aanmoedigen om te blijven streven naar hun doelen, zelfs in moeilijke tijden.

Peer-to-Peer Mentoring: In een mastermind groep fungeert iedereen als zowel mentor als mentee. Leden kunnen waardevolle inzichten en advies delen op basis van hun eigen ervaringen, waardoor iedereen kan profiteren van elkaars expertise.

Gevoel van Gemeenschap: Het deelnemen aan een mastermind groep creëert een gevoel van gemeenschap / community en verbondenheid onder gelijkgestemde individuen die allemaal streven naar zakelijk succes. Dit gevoel van gemeenschap kan de eenzaamheid verminderen die soms gepaard gaat met het runnen van een eigen bedrijf.

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast
Meld je aan via deze link  “Op de hoogte van de laatste podcast”
Je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast en blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Business glossy voor ondernemers
Interessante artikelen over online ondernemen, human design, akara numerologie, chakra’s, ayurveda, godinnen en nog veel meer vind je in het
www.pauwervrouwenmagazine.nl

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast
Meld je aan via deze link  “Op de hoogte van de laatste podcast”
Je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast en blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Gratis video´s voor je bedrijf en persoonlijke ontwikkeling:
15 online verdienmodellen 
Plan je succesvolste jaar  
Ebook over Chat GPT
Een online magazine over blauwprint. Een coachtool om je onderbewustzijn zichtbaar te maken in een zandbak. 

Wil je ook online ondernemen?
Je eigen online programma/cursus op je eigen online platform/leeromgeving/academie ontwikkelen in 90 dagen?
Leren verkopen aan jouw doelgroep?
Meld je aan voor www.vanondernemernaaronlineondernemer.nl

Beluister de podcast direct op Spotify

Of via deze mediakanalen:

Leuk als je mijn podcasts deelt!

Wil je een seintje als ik weer een nieuwe podcast publiceer? Dat kan!

Meld je aan en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes en je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast op alle kanalen!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!