Moet je als online ondernemer technisch zijn?

In deze aflevering van de Corine van Zoelen podcast heb ik het genoegen gehad om Petra Scholte te interviewen.

Petra heeft de online training “Van ondernemer naar online ondernemer” bij mij gevolgd. Ze runt haar eigen praktijk voor voorlichting en begeleiding in de laatste levensfase, en is daarnaast getrouwd en moeder van twee volwassen zoons.

 

Haar gehele professionele carrière heeft Petra doorgebracht in de zorg, met ervaring in diverse verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en de thuiszorg. Vanaf 2013 heeft ze zich gespecialiseerd in palliatieve zorg en heeft ze gewerkt in verschillende hospices.

Uiteindelijk heeft ze de beslissing genomen om haar werkervaring, talenten en levenservaring te bundelen en een eigen praktijk te starten. Haar missie is ‘de dood bespreekbaar maken’, voortkomend uit de hoop dat mensen de dood als een natuurlijk onderdeel van het leven kunnen beschouwen en zich hierop voorbereiden.

Iedereen hecht waarde aan het behouden van de regie over zijn of haar leven, maar blijft deze kostbare regie vanzelfsprekend tot het laatste hoofdstuk van ons leven? De wens is om intens te leven en niet slechts te overleven.

Petra ziet het als noodzakelijk om tijdig gesprekken te voeren over het levenseinde, zodat zowel naasten als toekomstige hulpverleners op de hoogte zijn van de wensen. Maar waar begin je en wat zijn de mogelijkheden? Ze streeft ernaar mensen goed te informeren, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen die vervolgens correct gedocumenteerd zijn.

Haar startpunt waren informele gesprekken en lezingen in de huiskamer om mensen voor te lichten. Echter, het bleek al snel onmogelijk om alle benodigde informatie in één gesprek te delen.

En zo belandde Petra in mijn programma: “Van ondernemer naar online ondernemer.” Ze heeft een uitgebreid programma ontwikkeld met voorlichting over zorg, uitvaart en nalatenschap, en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om alle essentiële zaken vast te leggen.

Haar belangrijkste tip: Praten over het levenseinde,  beter een jaar te vroeg dan een dag te laat.

Meer over Petra vind je op haar website: petrascholte.nl

Meer over haar programma: petrascholte.nl/programma.html

Petra spreek in de podcast over het gratis e-boek. Het boek biedt niet alleen waardevolle inzichten over de noodzaak van tijdige gesprekken over het levenseinde, maar het doet dat op een toegankelijke manier, doorspekt met prachtige gedichten en aangrijpende waargebeurde verhalen. Het boek is niet alleen informatief maar ook hartverwarmend.Het boekje is hier gratie aan te vragen:http://petrascholte.nl/boekje.php

Volg petra op social media:
Facebook.
Instagram.com
LinkedIn

Van Ondernemer Naar Online Ondernemer
Marjolein heef de online training ‘ Van Ondernemer Naar Online Ondernemer’ gedaan.
Wil jij ook een online verdienmodel ontwikkelen? Check de site en over 3-4 maanden heb jij je 1e programma staan
https://corinevanzoelen.nl/vanondernemernaaronlineondernemer/

PAUWervrouwen Magazine
Wil je meer lezen over online ondernemen? Bestel deze business glossy.
www.pauwervrouwenmagazine.nl

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast
Meld je aan via deze “Op de hoogte van de laatste podcast” https://www.e-act.nl/ah/site?a=1514&p=334437 link.
Je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast en blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Gratis video´s voor je bedrijf en persoonlijke ontwikkeling:
15 online verdienmodellen https://corinevanzoelen.nl/15-online-verdienmodellen/
Plan je succesvolste jaar  https://corinevanzoelen.nl/plan-je-succesvolste-jaar/
Ebook over Chat GPT https://corinevanzoelen.nl/ebook-chatgpt/
Een online magazine over blauwprint. Een coachtool om je onderbewustzijn zichtbaar te maken in een zandbak. https://corinevanzoelen.nl/blauwprint-magazine/ 

Beluister de podcast direct op Spotify

Of via deze mediakanalen:

Leuk als je mijn podcasts deelt!

Wil je een seintje als ik weer een nieuwe podcast publiceer? Dat kan!

Meld je aan en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes en je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast op alle kanalen!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!