Interview met Cora Verkuilen

Deze uitzending van de Corine van Zoelen podcast interview ik Miranda Huijs over het Loreto Klooster in Simpelveld.

Het klooster is gebouwd voor de Congregatie van de zusters van het Arme Kind Jezus, die in 1848 officieel werd opgericht. Het begon al allemaal een paar jaar daarvoor in Aken, waar Clara Fey met 3 andere vrouwen de basis legde voor deze Congregatie. Ze zetten scholen en zorg op voor de kansarmen. En niet alleen in Duitsland. Ook in vele andere landen over de hele wereld, zoals in Letland, Indonesië en Ecuador. 

In die tijd, zonder internet en computers. Alleen daarom al is Clara Fey tot de dag van vandaag een voorbeeld van een heuse power vrouw die met een heldere missie grote dingen kon manifesteren!

Dit klooster, waar ik voor de podcast opname was, beschouwen de zusters als het Moederhuis van de zusters. In 2012 verlieten de laatste zusters het klooster. Het is een hele uitdaging om zo een groot kloostercomplex als dit, een nieuwe functie te geven, die in lijn ligt met de oorspronkelijke gedachten van de zusters en financieel gezond is en toekomstbestendig. Deze uitdaging is opgepakt door Miranda Huijs en het bedrijf van haar man. Samen met een team hebben ze een totaalvisie geschreven en zijn ze nu – dit beetje voor beetje, stapje voor stapje in de praktijk aan het brengen. Het wordt een kuuroord voor de ziel. Een plek voor rust voor ruimte. Je kunt er nu al terecht voor retreats, overnachtingen, festivals en events. Een prachtige plek voor rust, ruimte en bezinning. In juni organiseren ze een Health en Wellness Festival, waarvoor ze mij ook hebben uitgenodigd, en ben benieuwd naar het verhaal achter deze mooie plek.

Meer informatie over het klooster, ruimte huren en overnachten vind je hier: https://www.newloreto.com/

Meer informatie over het festival : https://www.healthenwellnessfestival.com/

Koop direct je ticket via deze link: https://eventix.shop/9dbrsc2c

Social media:
Loreto klooster is te volgen op:
Instagram  en Facebook.

Beluister de podcast direct op Spotify

Of via deze mediakanalen:

Leuk als je mijn podcasts deelt!

Wil je een seintje als ik weer een nieuwe podcast publiceer? Dat kan!

Meld je aan en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes en je ontvangt als eerste een mail met de link naar de nieuwste podcast op alle kanalen!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!