“Leef in het nu”. Tijdens de yogaopleidingen hoorde ik deze zin heel vaak voorbij komen. Ik dacht dan hoe doe ik dat. Maar eigenlijk doe ik dit al mijn hele leven. Maar nu bewuster.

Ik heb het eigenlijk altijd gedaan. Ik omschrijf het meer als leven in een moment van tijdloosheid, een eigen bubbel van stilte.
Nu ik meer weet van de human design weet ik dat dit te maken heeft met mijn 9-52 kanaal.

 

 

Het is mijn focus kanaal. En als ik iets interessant vind dan heeft het mijn volle concentratie en kan ik er in “verdrinken” qua aandacht en vliegt de tijd voorbij. In human design omschrijven ze het als “ Focus by itself is just thinking. Concentration is the ability to sit still and connect with what you are concentrating on.” Dus het zit in mij en het is er altijd al geweest.

Vroeger struinde ik in de bibliotheek naar informatie en voordat ik het wist was het hartstikke laat en moest ik snel naar huis anders wordt ik te laat voor het avondeten. Tijdens de uren in de kroeg, gezellige avond met vrienden, als ik les gaf op school en ik zo met die kleuters bezig was en in één keer besefte dat het al 11:45 was en de ouders al buiten op het schoolplein stonden te wachten.
Ook dan was ik in het moment met de kleuters. Ik zag dan de ouders staan en dacht oh jee we moeten heel snel opruimen. Het voordeel van juf zijn is dat kinderen luisteren, beter dan je eigen kinderen haha, en om dan binnen 15 minuten te zorgen dat de kleuters hadden opgeruimd en hun jas hadden gepakt in de gang en dicht hadden geritst was altijd een hele klus maar lukte altijd .

Toen mijn man, Danny ziek was en op de IC lag waren we ook in een moment van tijdloosheid. Alles draaide om hem en rest van de wereld was er niet. Onze eigen bubbel. Ik weet nog dat ik op 13 september het volgende typte naar familie op de verzendlijst in Whatsapp.

Ik zat in het NU en leefde van dag naar dag. Iedere dag besprak ik met de kinderen wat we die dag gingen doen. Wie wanneer naar school, stage of bijbaantje ging. Wie de hond uitliet. Gelukkig kookte veel mensen eten voor ons en hoefde we het alleen maar op te warmen. En verder nadenken over morgen dat lukte niet, alles per dag. Alleen in het NU zijn. Op dat moment maak je ook beslissingen die voor het nu belangrijk zijn waarvan je nog niet weet wat het op de langere termijn doet. Deze werden niet altijd in dank afgenomen en dat is prima. Ik kan me erg druk over maken maar het is zoals het is en het is gelopen zoals het is gelopen. Op dat moment was het enige wat we deden ons hoofd boven water houden, proberen te ademen en te blijven staan. De mening van iemand in de omgeving deed er op dat moment niet toe.

In een bedrijf is dit net zo. Je kan plannen maken, maar alles in onze buitenwereld verandert constant. Ik heb mijn plannen altijd klaar in januari van het nieuwe jaar maar kan het ook zo weer omgooien. En dat is als ik als business coach ondernemers begeleid wat ik ook aangeef. Maak een plan voor je bedrijf. Schrijf al je ideeën op. Of als je het prettiger vindt via een moodboard, zandbak sessie of teken het om het visueel te maken. En kijk hoe het loopt. “Alles op zijn tijd, het komt op het juiste moment”  is een kaart uit mijn orakel pauwervrouwen carddeck.

Door het alleen al op te schrijven, zend je het het universum in en komt het in je onderbewustzijn en zal het zichzelf manifesteren en vaak nog mooier dan gedacht. Dit betekent niet dat je niets hoeft te doen. Zorg dat je in lijn bent met jezelf, houd je energie hoog en geef aandacht aan je bedrijf en je plannen. Go with the flow. Want vanuit ontspanning en in Flow creëer je de mooiste dingen. Tevens trek je de mooiste mensen aan die samen met jou willen werken.

Waar je NU staat komt door de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Dus ook de voor- en de nadelen die dit met zich meebrengen krijg je erbij als cadeau door je keuzes.
Zorg dat je geen spijt hebt, je hebt de keuze destijds gemaakt met de kennis die je op dat moment had. Je kunt altijd later, als je in het NU bent, deze keuzes weer veranderen. Het staat niet in beton gebeiteld.

Leef jij in het NU? Of wacht je op morgen. Helaas weet ik dat het nooit zeker is of morgen je gegeven wordt. Dus geniet van het nu en geniet van het leven.
Heb jij er alles uitgehaald? Voor jezelf? Voor je bedrijf?

Volgende week dinsdag 16 april start ik weer met de PAUWervrouwen Mastermind. Een half jaar lang verspreid over bijna 9 maanden loop ik aan je zijde. Iedere onderneemster wil werken aan haar bedrijf en knallen op de manier die bij haar past. Haar Human Design, waardoor de zielsmissie helder wordt, werken vanuit haar onderbewustzijn wat zichtbaar is geworden in de zandbak, wekelijks een lijstje waar ze hun doelen/plannen op noteren voor die week en deze evalueren op vrijdag. Maandelijkse mastermind calls, maandelijkse groepscoachcalls, 1 op 1 coachcalls met mij en 3 livedagen.

Vanuit het onderbewustzijn en ontspanning komen de beste ideeën en gaan we de ideeën die er nu zijn. Het kleine frisse groene blad van de lente, laten groeien tot mooie bloemen en vruchten in de zomer om te plukken en te oogsten in het najaar met de herfst.

Voel je dat je NU wil instappen en ook knallen in op een zachte manier in lijn met jouw missie en life’s work? Neem contact met me op en mail naar info@corinevanzoelen.nl

De mastermind is tevens voordelig te combineren in pakket 2 met de workation in Turkije. Meer informatie vind je hier. https://corinevanzoelen.nl/mastermind/

Fijne dag,

 

Corine van Zoelen workation Marmaris Turkije
Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!