“Hoe kan ik loslaten en in een andere vorm doorgaan net als jij?” krijg ik vaak te horen.

Ik heb veel reacties gekregen over de stappen die ik de afgelopen periode heb genomen. Het loslaten van vele dingen.  Privé maar ook zakelijk. Ik heb de Yogaboerderij losgelaten. De online yoga programma’s lopen door tot en met eind december en dan sluit ik de yoga academie.

Ik laat de naam De Yoga Business Coach langzaam los en ga over naar mijn naam Corine van Zoelen. De nieuwe website www.corinevanzoelen.nl is al in de lucht en groeit stap voor stap. De naam van mijn podcast is veranderd in de Corine van Zoelen podcast.

Het was dus een jaar van loslaten, kijken wat past nog bij mij en wat mag blijven. En wat laat ik los. En dan met name loslaten in liefde. De Yogaboerderij heeft me gebracht tot de Yoga Business Coach. De Yoga Business Coach heeft me gebracht bij Corine van Zoelen. Ik bewandel nu een nieuw pad, of het de juiste weg is dat weet ik nog niet. Maar het voelt goed. En misschien is dit niet de weg en faalt het maar dan heb ik het geprobeerd en heb ik het nodig gehad om een andere richting op te gaan.

`Alles gebeurt voor me en niet tegen me` is de affirmatie die me positief houdt als er iets is.

En om terug te komen op de vraag “Hoe kan ik loslaten en in een andere vorm doorgaan net als jij?” Iedereen doet dit anders. Ik voelde al langer dat het een andere kant op mocht gaan met mijn bedrijf, ik had in maart 2021 al allerlei domeinnamen geclaimd alleen kon ik de vinger er nog niet op leggen.

Maar uiteindelijk ga ik kijken naar mijn angsten, wat is de reden dat ik het niet doe?
En dan naar wat me plezier geeft en wat mag blijven en wat ga ik los laten.
Ik zal het kort toelichten:

Als je je angsten loslaat en ombuigt naar vertrouwen voel je je meer in je eigen kracht staan. Bij ondernemers zijn er vele angsten. De meeste die ik hoor van deelnemers uit mijn trainingen zijn:

  • Angst voor verandering
  • Angst om niet aardig gevonden te worden
  • Angst voor succes
  • Angst om zichtbaar te zijn
  • Angst om los te laten
  • Angst om keuzes te maken
  • Angst om niet goed genoeg te zijn
  • Angst voor wat een ander van je vindt
  • Angst om wie zit er op mij te wachten

Zodra je je angsten aankijkt en overwint, merk je dat het vaak meevalt. Want de angst zit ‘m vaak in het onbekende. Wees eerlijk naar jezelf over je angsten, onzekerheden of twijfels die jou tegenhouden om je dromen om te zetten naar een doel en dit te gaan doen.

In de Human Design chart vind je ook angsten. Deze zijn te vinden in 3 centra. Emotionele, milt en je ajna centrum. Als je kijkt naar de angst die je hebt. Welke angst houdt je tegen om te bereiken wat je verlangt?

Gemiddeld heb je als mens maar liefst 120.000 gedachten per dag. Hiervan zijn er zo’n 90.000 niet effectief of zelfs negatief.
Heb jij een grote of kleine angst/gedachte die steeds terugkeert?
Wat is de reden dat je jezelf laat tegenhouden door deze angst?

Kijk vervolgens naar je dromen. Waar heb je behoefte aan? Welke droom wil je graag  verwezenlijken. Als je voor je droom wilt gaan dan vergt het van jou om keuzes te maken. Zelf vind ik het heel lastig om keuzes te maken. Ik denk er heel lang over na. Ik twijfel aan alles. Maar als ik dan besloten heb en ik voel van binnen die JAAAA, dan ga ik er ook helemaal voor en heb ik er het volste vertrouwen in.

Ja zeggen tegen je droom betekent ook nee zeggen tegen anderen zaken. Een keer niet afspreken met vriendinnen of niet naar het verjaardagsfeest gaan, waarvan je het eigenlijk niet kunt maken om niet te komen. Maar succesvolle ondernemers zeggen nee voor hun eigen belang of het bedrijfsbelang. En dan is dit uiteindelijk ook in het belang van de ander.

Veel ondernemers worstelen met het maken van keuzes en met nee zeggen omdat ze bang zijn dat het dan fout zal gaan en dat ze met hun keuzes niet de juiste klanten aantrekken. Maar hoe duidelijker je bent in je keuze en je richting des te duidelijker communiceer je en des te beter weten je klanten je te vinden.

Wat je aandacht geeft groeit en daarom is het goed om keuzes te maken. Ga bij jezelf gewoon eens na wat je allemaal te bieden hebt. Wat vind je niet leuk en kost energie maar bied je toch aan omdat je denkt dat het “hoort” of omdat je iedereen wilt helpen?
Wat vind je leuk om te doen, geeft energie, en wat zou je graag willen doen?

Neem dan bijvoorbeeld 3 grote vellen papier en noteer op het 1e vel MAG BLIJVEN, op het 2e vel LOSLATEN en op het 3e vel TWIJFEL. En verdeel al je taken over deze 3 vellen zodat je voor jezelf helder hebt wat je te doen staat.

Mocht je nu ook in een transitiefase zitten en niet weten hoe nu verder mag gaan met je bedrijf? Wil je overleggen met collega ondernemers?
Stap dan in de mastermind die 8 november start en ga samen met gelijkgestemde bewuste ondernemers en mij 4 maanden op pad om te kijken wat jij mag loslaten en waaraan jij mag bouwen. Zodat je een goed plan hebt staan als je de eerste stappen zet in het nieuwe jaar!

Meer informatie over de mastermind vind je op deze pagina: www.corinevanzoelen.nl/nieuwe-wereld-netwerk-community

Meer blogs lezen? Dat kan!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!