Op dit moment zie ik allemaal verontwaardigde berichten op Facebook dat iedereen het raar vindt dat ze nu als ze het platform gratis willen blijven gebruiken ze om goedkeuring vragen. Dit zodat ze je gegevens mogen gebruiken voor advertenties en mocht je dit niet willen dat je dan een abonnement kan nemen.

Wat te doen?
Gratis of betaald?
Blijven of weggaan?
Stoppen met FB, Insta en Whatsapp?
Allemaal naar een ander platform? 

Ik ben eerder verbaasd dat iedereen zo verontwaardigd is. Want we weten toch al langer dat ze adverteren en de gegevens van de gebruiker inzetten zodat bedrijven hun advertenties aan de juiste doelgroep kunnen laten zien?

Ik ben ook een bedrijf en heb jaren gebruik gemaakt van Facebook dm.v mijn posts en van adverteren. Ik krijg uiteraard zelf die gegevens niet te zien maar dankzij Facebook kwam mijn post onder ogen van mijn ideale doelgroep. En heb ik de groei van mijn bedrijf te danken aan Facebook. In principe gaan ze verder met wat ze altijd al gedaan hebben alleen nu geef je er toestemming voor.

Wat is er nu precies aan de hand?
Meta mag geen gepersonaliseerde advertenties meer aanbieden in Europa zónder toestemming van de gebruiker, en dus kun je nu kiezen: een betaald abonnement (zonder advertenties) of gratis gebruik (met advertenties).

Wat ik dan zo grappig vind om te zien is dat de knop om gratis lid te blijven duidelijker is en het meest voor de hand ligt om in te drukken. Want zeg nu zelf, ze verdienen meer aan jou als ze je advertenties mogen laten zien dan dat ze maandelijks van jou een maandbedrag krijgen. Door dit in gedachten te houden zal er voor jou als adverteerder nu niet zoveel veranderen. Want waarschijnlijk zal maar een klein gedeelte van de gebruikers voor de betaalde versie kiezen. 

Maar als je gratis blijven gebruiken aanklikt, waar ga je dan mee akkoord? Wie leest dit?
Ik heb 2 jaar geleden al aangegeven dat ik eigenlijk weg wil op Facebook en heb meerdere accounts aangemaakt bij andere platformen. Maar als je daar in je eentje zit schiet het ook niet echt op en is het niet echt sociaal. En dat is wel wat je nodig hebt bij een social media platform.

 Dus ik ben nu bezig met een nieuwe pauwertalk.

– Waarin ik meer vertel over de wijzigingen bij FB, Insta en Whatsapp want alles is van Meta.

– Waar ga je mee akkoord als je het gratis abonnement accepteert?

– Geef ik aan welke andere platformen ik heb, en leuk als je me daar dan ook gaat volgen! 😉

– Wat je nu zou kunnen gaan doen qua marketing en ondernemen in de nieuwe wereld.

Meld je aan als je hier bij wilt zijn via deze link.

Ik zie je snel!

PS: Van Ondernemer Naar Online Ondernemer

Wil jij ook klaar zijn voor morgen? Online ondernemen en passief inkomen genereren?
We zijn reeds gestart maar je bent nog welkom. 

In 90 dagen jouw online programma ontwikkelen en verkopen.
In deze ondernemerstraining leer ik je de kneepjes van het online ondernemen EN krijg je een eigen online platform met je eigen online programma’s. Persoonlijke hulp van mij dmv coachcalls en een live dag en technisch support.

Dus mocht je ook het verlangen hebben om je dromen en wensen te realiseren en jouw spirituele inzichten beter in de praktijk te brengen dan is dit dus DE tijd om dit te doen.
Droom je van meer vrijheid, saamhorigheid en onafhankelijkheid?
Mocht je ook weten wat je wilt, jouw waarheid en kennis delen en je pad en nu je hart volgen en postief bouwen aan jouw bedrijf?

Doe dan mee en neem contact op via info@corinevanzoelen.nl of kijk op de pagina: ´Van Ondernemer Naar Online Ondernemer´

Fijne dag!

Chat openen
1
App me op...
Corine van Zoelen
App me of spreek in!